Câteva asemănări între politicieni și jurnaliști!

  1. În lumea lor totul “se strică” de la sine, independent de voința sau acțiunile lor. Mai toți jurnaliștii se plâng că “presa nu mai e ce-a fost”, de parcă presa este un organism viu, care se auto-determină și care decide direcția pe care să o apuce. Din vina ei, această entitate cu voință proprie nu mai este ce-a fost în timp ce toți jurnaliștii sunt ce trebuie, dar si victimele unei prese malefice. De cealaltă parte, politicienii consideră că politica “trebuie să se schimbe”. Din nou, același mod de a percepe politica ca pe un personaj care care nu e cuminte și nu papă tot. Și, pentru că ei sunt foarte îngrijorați, îi atrag atenția politicii că trebuie să fie mai corectă, mai elegantă, mai aproape de cetățeni. Dar, politica e așa de rea că nu-i ascultă deși ei tot spun asta de vreo 25 de ani.

2. Și jurnaliștii, și politicienii își schimbă conducătorii, ideologile și convingerile cu aceeași ușurință cu care fac pipi. Adică, foarte natural. În plus, odată ce transferul este realizat, încep să-și împroaște foștii colegi cu noroi, cu aceeași voluptate cu care noii colegi îi împroșcau pe ei, până să joace în aceeași echipă.

3. Ambele categorii profesionale invocă interesul public, până li se umple gura, în timp ce aproape toate acțiunile lor sunt îndreptate împotriva interesului public.

4. Majoritatea covârșitoare a jurnaliștilor și politicienilor își obțin veniturile din banul public. Politicienii îl fură direct, jurnaliștii își umplu punga de arginți de-abia după ce patronul lor bagă mâna în banul public.

5. Discursul public al celor două tabere are la bază aceeași rețetă: mahalagism+minciuna+superficialitate+populism.

6. Pentru ei, cinstea intelectuală și profesională sunt niște înșiruiri de litere care alcătuiesc niște cuvinte.

N.A.: Bineînțeles că există excepții. Respectul și aprecierea noastră sper să le dea puterea să continue pe aceeași cale.

Cam cum e viața soțului Andreei Crețulescu?

Miorița știe!

(publicat pe Facebook în 20.08.2014)

Advertisements

Comentează aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s