Oameni și titluri!

Desfăcătorii de ziare Cornățeanu, Halpert și Ciocăzanu își dau din nou măsura competențelor și a probității profesionale. Pe “paginaeuropeana.ro” avem următorul titlu: “Președintele PPE: mă îngrijorează ce vor să facă Ponta și Dragnea în România”.

Am văzut titlul sharuit de cineva din grupul de prieteni. Fiind mirat de nominalizarea celor doi, de către președintele PPE, știind că la nivelul acesta exprimările sunt mult mai generale, dau click pe știre. Bineînțeles că Joseph Daul nu a rostit numele celor doi. Profesioniștii de la Reporter Virtual au avut inspirația de a posta chiar ei declarația originală” I am concerned about the recent announcement of the government to possibly amend the law for locally elected officials”.

Și, cum măgăria nu era suficientă, s-au gândit să mai modifice puțin declarația originală adăugând cuvinte de la ei, încercând să dramatizeze și mai mult situația. Astfel, “I am concerned” a devenit “Sunt extrem de îngrijorat”.

Poate nu vi se pare mare lucru. Credeți-mă, este foarte grav. Este mizerabil și ieftin. Declarațiile persoanelor citate în text nu se modifică. Sub nicio formă. Niciodată. Nu mai zic că mi se pare de-a dreptul idiot să faci astfel de mizerii în era internetului, când poți găsi în 3 secunde declarația originală.

Această aplicare selectivă a principiilor, generalizată deja în România, este la fel de gravă ca furtul din banul public. La fel de periculoasă. Nu afectează buzunarele, ci caracterele. Dar noi suntem europeni și merităm o clasă politică mai bună, nu?

Culmea este că, inclusiv cei care au gura plină de principii, se joacă cu principiile după bunul plac. Iar cititorii acceptă cu lejeritate și nu-i taxează din simplul motiv că obiectul înjurăturilor este comun. Îl înjurați pe Ponta. Ok, frate. Atunci puteți face orice. Voi sunteți ok. Ăia de la Antene sunt jeguri. Voi puteți să manipulați prin omisiune, să mințiți și să nu respectați regulile deontologice ale profesiei. Îl înjurați pe Ponta? Asta e tot ce contează.

Pssst, știți că sunteți jenibili?

Miorița știe!

(publicat pe Facebook în 27.08.2014)

Advertisements

Comentează aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s