Porcăriile sfinților!

(Update: la 2-3 ore de la publicare, sfinții au editat articolul și au adăugat precizarea că a urmăritul penal a fost consilierul lui Băsescu.) Dacă de răul în forma pură te poți apăra, din simplul fapt că nici nu încearcă să se ascundă, ei bine, de răul îmbrăcat în haine de sfânt e mai dificil să te protejezi.

Despre mizeriile maidanezilor lui Voiculescu nu prea ai ce să comentezi. Sunt la vedere, dincolo de limitele extreme și te poți apăra. Porcăriile sfinților sunt însa la fel de periculoase prin prisma autorității sursei, a emițătorului. Ei, sfinții, sunt în mintea unui om normal la cap niște ființe dincolo de orice bănuială. Așa că ai tendința să înghiți pe nemestecate orice îți oferă, mai ales când varianta cealaltă vine de la niște scelerați.

Sfinții noștri, echipa de șoc de la Hotnews, au hotărât că știrea despre fostul consilier al lui Traian Băsescu urmărit penal pentru evaziune trebuie dată conforma practicilor interne. Adică: dacă e ceva care aruncă o urmă de bănuială, o umbră de necurat asupra sfântului suprem o eliminăm din text. Dăm știrea dar fără toate elementele. Mai exact fără să precizăm că Theodor Barna, implicat într-un dosar de evaziune fiscală de aproape 100 milioane euro, a fost consilierul lui Băsescu, cât timp acesta a fost primar. E inutil să ne imaginăm cum ar fi sunat știrea dacă femeia de serviciu a unui verișor de gradul 3 a lui Ponnta ar fi fost arestată pentru furturi din buzunare, pe linia lui 41.
Dacă un om de bună credință, și nu un cârcotaș ca mine, citește știrea află că un nene de la o firmă de care nu a auzit prea multe a făcut ceva nasol. Două știri mai jos poate citi, de exemplu, un mesaj al președintelului în care zice că statul de drept trebuie protejat. Iar, peste încă două știri poate afla că plagiatorul nu știu ce a mai făcut de nasoale. Asta se numește manipulare prin omisiune. E simplă, de manual și este prestată atât de jeguri cât și de sfinți.
Dar cu cititorul cum rămâne?
Miorița știe!
(publicat pe Facebook în 19.08.2014)
Advertisements

Comentează aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s