Anunț de angajare: Adevărul și Realitatea caută patroni!  (bonus: povestea plecării lui Șova de la Ministerul Transporturilor)

Gușă și Burci își joacă ultima carte în presă, la aceste alegeri. Întâlnirea de ieri, dintre politicienii de pe dreapta și câțiva patroni și jurnaliști “cu greutate”, se înscrie în strategia pe care o parte politică a dreptei și o parte a mass-media încearcă să o pună la punct, pentru a-l împiedica pe Ponta să ajungă la Cotroceni.

Realitatea și Adevărul sunt în insolvență. Gușă și Burci sunt disperați. Burci bagă banii din Graffiti în Adevărul, Prima și Realitatea. Asta nu poate ține la nesfârșit din două motive: sunt mulți bani de băgat într-un moft (pentru că e doar un moft al lui baby-broker) iar Burci este un om de afaceri. Mofturile vin și pleacă.

Burci și Niro au întors armele iar acest lucru a deranjat foarte rău. Încă este neclar pentru mulți motivul pentru care Burci a decis să nu parieze pe cartea care, momentan, pare cea câștigătoare: Ponta. O bănuială ar exista: Ponta nu a percutat în modul așteptat de mafia și sponsorii PSD. Vezi deal-ul cu Băsescu (cu DNA și procurorul general) plus că, să nu uităm, Burci e în vizorul DNA iar Niro stă cu direcția Antifaudă la ușă.

Ponta este recunoscut în cercurile politice ca un om extrem de ranchiunos și răzbunător. Dar, cei apropiați știu că este totodată extrem de calculat și răbdător. Acesta este și motivul pentru care cele două vehicule media sunt lăsate momentan în pace. A încercat măgăria cu Realitatea, cu Legea insolvenței, dar nu i-a ieșit. Dacă Ponta ajunge la Cotroceni, Gușă și Burci sunt out. Deja există zvonuri potrivit cărora se fac noi calcule privind noii patroni. Și, la cât de organizați sunt PSD și Ponta, pericolul ca, din 2015, să avem o presă controlată complet de partidul stat și Ponta este cât se poate de real. Știm cu toții cum se controlează inclusiv bugetele de publicitate ale privaților care nu au treabă cu politica. Mai o modificare în codul fiscal, mai o schemă de ajutor de stat și, brusc, privații ăștia imaculați își redirecționează bugetul de publicitate și te lasă cu buza umflată. Toate acestea separate de pârghiile directe ale politicului.

Ponta știe că, odată ajuns la Cotroceni, PSD se va lepăda de el. Acesta este și motivul pentru care își construiește pârghia din Parlament numită Tăriceanu. PSD de-abia așteaptă să-l vadă președinte. Dar, din cu totul alte motive. Cu Dragnea la conducere, altfel vor merge treburile pentru primari, președinții de CJ-uri și mafia psdistă. Cei apropiați de cercurile politice știu că Ponta le-a dat cât să nu declanșeze revoluția de catifea, dar oamenii sunt nemulțumiți și vor face orice să-l scoată președinte. Să scape de el. Mai sunt câteva voci din presă, aparținând unor habarniști, care împrăștie zvonul că Ponta nu e susținut pentru că i-a supărat. Deh, greu la deal cu boii mici. Atât știu și înțeleg ei.

Epoca Năstase planează din nou asupra mass-media, îmbrăcată în alte haine și coordonată de lupii tineri, mult mai periculoși și mai cinici.

Bonus pentru jurnaliștii care mă urmăresc:

  1. Șova a fost dat afară de Ponta pentru că a pus oameni de-ai lui Burci pe la Tarom și CFR, după ce Burci întors armele. În ziua în care a aflat de tâmpeniile lui Șova, Ponta l-a chemat și i-a zis să-și facă bagajele.

Care sunt șansele lui Tăriceanu de a reveni în liga mare?

Miorița știe!

(publicat pe Facebook pe 22.09.2014)

Comentează aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s