Excrescențele mass-media!

Atunci când nu înțelegeți ceva, uitați-vă repede în jur, la mama natură. Ea are toate explicațiile.

Buruiana este o plantă care, la prima vedere, pare inofensivă. Nu este! Este chiar foarte dăunătoare. Consumă din resursele pământului, împiedicând plantele bune și necesare să se dezvolte. Și, o face repede de tot. Cum și-a plantat sămânța, și-a înfipt rădăcinile și greu se lasă dusă.

Cam așa și cu multitudinea de așa ziși analiști politici sau reprezentanți ai societății civile. Probabil că mulți spectatori, dintre cei care nu cunosc bucătăria internă a tandemului mass-media-politică, au impresia că aceștia sunt un fel de luptători pentru libertate și adevăr, născuți din spuma mării. Că stau prin studiouri ca să îi ajute pe jurnaliști ,apărători ai democrației, să dezvăluie matrapazlâcurile celor din politică.

Un Cumpănașu, fost membru de partid (PNL) a devenit peste noapte reprezentant al societății civile. Doar că nu poate face treabă dacă nu are și niște sute de mii sau chiar milioane de euro rulate prin ONG păstorit. Bani europeni, nimic de comentat. Doar că banii sunt cheltuiți pe proiecte fără nicio finalitate sau utilitate. Toate sună foarte prețios și constau în acțiuni de conștientizare, incluziune, dezvoltarea a nu știu ce. Efectele directe, cuantificabile sunt egale cu zero.

Ca el sunt mulți. Îi vedem toată ziua prin studiouri cum împart dreptatea și, pe un ton grav, sancționează actorii politici în funcție de simpatiile politice ale televiziunii ce-i găzduiește. Pentru că, atenție: toți sunt conectați cu lumea politică în mod direct. De-a lungul timpului, diverși miniștri le-au deblocat fonduri și au colaborat în proiecte pompoase și inutile sau le-au plătit contracte de consultanță, în cazul în care sunt consultanți politici. Aminitiți-vă doar de Liviu Voinea. O firmă amărâtă de studii economice, studii plătite tot din bani publici, multe apariții în mass-media pe post de analist ca apoi să-l vedem secretar de stat și ministru. Iar acum la BNR.

Aceste excrescențe sunt absolut inutile pentru societatea pe care zic că o reprezintă sau o luminează. Nu produc știri, dezvăluiri, analize profesioniste. Nada. Sunt un fel de lideri sindicali care mimează lupta pentru interesul public, în timp ce își văd de acumularea propriilor averi.

Excrescențele mass-media contribuie la manipularea maselor, oferindu-le acestora senzația că societatea civilă există și se bate pentru binele comun, că prezența acestora în studio este garanția tocmai a inexistenței procesului de manipulare.

Dacă elimini o excrescență, organismul din care s-a dezvoltat își vede mai departe de viață, fără nicio problemă. Așa și cu aceste excrescențe: dacă ar dispărea din peisaj de mâine, nu s-ar întâmpla nimic rău. Publicul nu a rpierde nimic. Din simplul motiv că nu fac nimic bine, ca să li se simtă lipsa. Din contră, doar alimentează fuga de adevăr.

Câți bani a rulat Cumpănașu prin ONG-urile unde este implicat?vvv

Miorița știe!

(publicat pe Facebook în 11.08.2014)

Advertisements

Comentează aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s