Pigmeii contraatacă!

Îi știți pe ăia mici de se ridică pe vârfuri să intre și ei în poză? Orice ar face nu reușesc. Răspunsul e simplu: n-ai cum să înfrângi natura. Ori te-a înzestrat, ori nu.

Mini-muschetarii Halpert, Ciocăzanu și Cornățeanu care se uită în blitz când se face poza, au cumpărat Reporter Virtual, acu’ vreo 2-3 luni.

Cât au lucrat la “Adevărul”, și-au dat măsura competențelor și au reușit să aducă un ziar cu renume la nivelul pliculețelor de șampon din revistele glossy. Vă aduceți aminte cum cumpăra lumea ziarul pentru cărți? Desfăceau pachetul, aruncau ziarul la gunoi și puneau cărțile în bibliotecă. Este perioada în care coafezele și taximetriștii se băteau în colecția de cărți de la “Adevărul” și făceau schimburi pe sub mână: o “Anna Karenina” contra un un “Catcher in the rye” și un “Eminescu, Opere alese”.

Acum, la Reporter Virtual, strategia lor de dezvoltare rescrie din temelii manualele de management și comunicare de brand. Concentrați-vă, că nu e ușor de înțeles ce urmează. Mai exact va fi dificil să vă răspundeți la întrebarea: de ce?

Mini-jurnaliștii au lansat cinci (5) site-uri de știri ce se vor specializate. paginadepolitica.ro, paginadebanci.ro, paginadeagricultura.ro, paginaderusia.ro, paginaeuropeana.ro. Toate acestea sunt niște agregatoare ordinare de știri. Nu ca la Hotnews unde există 20 de agregojurnaliști pentru o rată de cca 20% știri proprii, restul de 80% fiind știri copiate. La ei e mai rău de atât. 99% sunt știri copiate.

Ei bine, câteva știri de pe fiecare din cele cinci site-uri sunt promovate pe site-ul Reporter Virtual. Locomotiva “trustului”. Adică, un fel de cross-promotion în “trust”. Știu! Încercați să nu zâmbiți. Practic, încearcă să facă clickuri pe acele cinci site-uri cu cititorii insignifianți ca număr ai Reporter Virtual. Pe Reporter Virtual mai sunt și articole de pe reportermedia.ro. Când vrei să vezi ce este reportermedia.ro afli cu surprindere că reportermedia.ro este Reporter Virtual. Ați înțeles? Sunt sigur că nu. Deci, încă o dată: pe Reporter Virtual sunt puse știri de pe reportermedia.ro care de fapt e Reporter Virtual, adică reportervirtual.ro. Altfel spus au o pagină care are două adrese diferite, două nume diferite.

Oare dacă, în loc să consume resurse și timp pentru cele cinci site-uri de știri, rămâneau doar cu Reporter Virtual și puneau “carne” pe el, pentru a deveni mai consistent dpdv informațional, orientându-și resursele și timpul către promovarea unui singur produs și nu a șase produse, nu erau mai eficienți?

Miorița știe!

(publicat pe Facebook în 26.07.2014)

Advertisements

Comentează aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s