Radiografia mizeriei!

Bogdan. Rareș Bogdan. Jurnalistul plin de decibeli, deontologul cu vocea gâtuită de frustrarea adusă de nedreptate. Una dintre ultimele redute în fața cavalcadei înfricoșătoare a răului, orchestrată de politicienii mizerabili.

Rareș Bogdan și Mihai Bratiloveanu, un alt specimen acoperit de mizerie, cunoscut mai bine de o parte din lumea presei, despre care vom vorbi altă dată, sunt finii celebrului șantajist Sorin Roșca Stănescu. Pe modelul creat de SRS, cei doi au la activ un bogat portofoliu de indivizi extorcați prin intermediul Ziua News, prin metoda patentată de mult mai celebrul lor naș, când conducea celebra fabrică de stors bani: Ziua.

Dar, cum batistele costă, cum bărcile costă, cum traiul bun costă, mizerabilul puber nu se mulțumește cu puțin. Unul dintre robinetele cu bani se numește Transferoviar. Poate vă amintiți crizele făcute de Batistuța cheală, în perioada privatizării CFR. Transferoviar “este” un alt țigan bogat care, alături de Gruia Stoica, controlează o bună parte din business-ul feroviar.

Asta n-ar fi mare lucru. Un simplu jurnalist care își vinde sufletul pentru arginți. Ete, fâs! Problema apare atunci când Rareș Bogdan se duce la șeful Fiscului și îi cere să încalce legea și să eșaloneze niște datorii ale Transferoviar, să mai închidă un ochi la niște termene. Adică, o mică incitare la încălcarea legii (când l-am întrebat pe pagina de Facebook despre momentul acesta, mi-a dat un eject instant, urmat de un block pe măsură).

rares bogdan transferoviarrares bogdan 1

În fine, mergem mai departe. În perioada în care statul a privatizat cu succes Oltchim, Rareș Bogdan era plătit de Ștefan Vuza, implicat în privatizare prin Chimcomplex Borzești. Cine a urmărit melodrama Oltchim își va aminti cu o mică surprindere poziționarea Batistuței chele și va face brusc niște legături.

Prieten bun cu mediocritatea Eduard Helvig, fostul cărător de servietă al lui Crin Antonescu (la propriu îi căra servieta și îi ținea agenda), ajuns anul trecut europarlamentar, Rareș Bogdan era servitorul care căra banii de la sediul PNL, în sediul Realitatea. Doar că, acești bani erau dați doar de un grup din PNL.De acolo și atitudinea penibilă a acestui post fața de PNL. Unii minștri PNL erau înjurați, alții nu. În funcție de cine a fost de acord să plătească. Țineți minte cum îl mai beșteleau pe Crinuț? Ei bine, asta se întâmpla într-o perioadă în care facturile nu mai erau plătite. Cum s-au plătit, cum l-ați văzut pe Crin la Jocuri de Putere, exhibându-și demențele logoreice. În perioada respectivă, Gușă mai trăgea din piață, de la diverși sponsori, bani cât să mai plătească câteva vedete și 3 cameramani. Vă aduceți aminte și de valul de concedieri de la Realitatea? Atunci se întâmpla. S-a mai redresat puțin cu banii de la PNL. Cărați seara, în sacosă, de la sediul PNL, de eruditul Rareș Bogdan.

Cam atât acum. Mai păstrăm. Am văzut că sunt la modă serialele.

Oare să scriu ceva și de Stelian Negrea?

Miorița știe!

(publicat pe Facebook în 19.09.2014)

Comentează aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s