Manual de instrucțiuni pentru talibani!

Ultima postare de pe Facebook a dat startul unor mesaje private în care am fost făcut în fel și chip, amenințat cu ruperea mandibulei, picioarelor sau mâinilor. Motiv pentru care mă felicit încă o dată că am ales să scriu pe Facebook sub pseudonim. Babuinilor le urez călătorie ușoară înspre grota de unde s-au târât. Cetățeni de dreapta ce sunteți, în care România își pune speranța să iasă la lumină!

Revenind la ceilalți extremiști. La cei care mi-au spus că arunc cu noroi, că fac acuzații nefondate (am recitit de 3 ori postare, nu găsesc acuzația), care își fac chip cioplit din jumătăți de măsură, le transmit un scurt ghid de citire al textelor mele, dacă aleg să le citească. Dacă sunt deranjați, există “telecomanda”. Nu câștig bani din trafic. Nu mă interesează persoanele care nu pot judeca cu mintea din dotare și își construiesc mici Dumnezei, de care n-ai voie să te atingi.

 1. Consider că Hotnews este cel mai mic rău, de departe.

 2. De asemenea, consider că răului i se opune doar binele, și nu răul cel mai mic. 3. Mă deranjează profund confiscarea statutului de cinstit, obiectiv, salvator, dedicat publicului, just, corect, onest atunci când vine vorba de o publicație care a sprijinit fățiș un actor politic fără să-și asume și care nu a avut aceeași înverșunare la adresa puterii în perioada 2009-2012 (când banul public era devalizat cu aceeași eleganță). Se numește AUTOCENZURĂ și favorizarea indirectă a unor actori politici care au făcut același rău. E ca polițistul care închide ochii când treci pe roșu, fără să-i dai șpagă. E așa greu de înțeles?

 3. Nu consider că este corect ca 22 de jurnaliști, indiferent de cât de buni sunt și ce au făcut la viața lor, să trăiască din munca altor jurnaliști care produc știrile.

 4. Faptul că articolele incriminatoare la adresa activități SIVECO au dispărut după semnarea parteneriatului este o realitate. Asta înseamnă, din nou, AUTOCENZURĂ. Autocenzura de acest gen este mârșavă.

 5. Nu cred că jurnaliștii de la Hotnews iau șpagă. Vreau să știu exact cu ce parteneri a lucrat patronul lor. De unde au venit banii și de ce alegi să iei bani de la unii despre care ai scris că fac combinații cu banul public. E o cerință legitimă a unui consumator de presă care aude că publicația X este cea mai corectă și că jurnaliștii respectivi nu fac înțelegeri cu corupți și corupători.

 6. În momentul în care taxezi cel mai mic derapaj iar cuvintele “principii”, “valori”, “stat de drept” se regăsesc în fiecare articol, vreau să știu de ce are contract de publicitate cu o firmă despre care se știa la momentul semnării contractului că este “aservită la borcanul cu miere guvernamentală”.

 7. Nu există nicăieri în lumea asta o presă curată. Da! Hotnews este cea mai curată dintre cele care funcționează. Dar, doar pentru că ceilalți sunt mizerabili, nu înseamnă că n-ai voie să sancționezi greșelile celor care nu fac aceleași mizerii. Nu înseamnă că îl iau de gât pe Dumnezeu, deși așa pare în ochii unora.

 8. N-am scris și nu o să scriu despre Antene și RTV, decât în cazuri excepționale. Nu scriu despre jegul evident. Despre răul care se manifestă în văzul lumii. Sunt destui care luptă cu el. Am ales să scriu despre răul care nu se vede, care stă să iasă la suprafața și care înseamnă îndoirea principiilor și asumarea selectivă a valorilor.

 9. Terminați cu rahatul ăsta de idolatrizare a jumătăților de măsură și raportați-vă la potențialul maxim. E singura șansă de a obține ceva. Cu cât ai standardul ridicat mai sus, cu atât rezultatul va fi mai bun, chiar dacă nu atingi ținta propusă. Nimeni nu e perfect. Dar, dacă acceptăm jumătăți de măsură, o publicație care sprijină un actor politic devine normalitate chiar și când e vorba de cei decenți. ȘI, NU E OK. Vă furați singuri căciula.

Apropo, nu dau doi bani pe cei care se închină la idoli, orice formă și nume ar purta.

Screen Shot 2014-10-05 at 01.53.36 Screen Shot 2014-10-05 at 01.44.31 Screen Shot 2014-10-05 at 10.59.06 Screen Shot 2014-10-05 at 01.46.05

One thought on “Manual de instrucțiuni pentru talibani!

 1. “Cu cât ai standardul ridicat mai sus, cu atât rezultatul va fi mai bun, chiar dacă nu atingi ținta propusă.”
  Mmmmm.. imi place cum gandesti , o sa te tin pe aproape !

  Like

Comentează aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s