Umbra lui Radu la Palatul Victoria!

Vântul adie nehotărât iar soarele îi mângâie chipul brăzdat de timp, în timp ce ochii privesc concentrați la drum. Pedalează deja de o oră, îndepărtându-se de orașul îmbâcsit cu voluptatea unui alergător de cursă lungă. În fața lui se așterne veșnicia.

Oamenii obișnuiți sunt prinși în malaxorul vieții de zi cu zi. Înghesuiți prin birouri, stresați, încearcă să ducă la capăt încă o zi infernală, cu gândul la salariul ce vine abia la sfârșitul lunii. Sunt vremuri grele. Nici nu mai contează unde lucrezi și ce faci. Important e să ai un loc de muncă. Să ai ce pune pe masă, de mâncare.

“Pfff, ce papagali”, își zise Radu Preda în barbă. “Profanii ăștia n-au înțeles nimic din viața asta. Își merită soarta”, scrâsni printre dinți, după care scuipă disprețuitor.

El, camelonul desăvârșit, bărbatul cu coloana de contorsionist trecuse prin momente dificile în viața asta. Dar, n-au reușit să-l doboare. Nimeni nu știe cum făcut, dar a căzut tot timpul în picioare.

După ani de zile în care s-a aflat în simbria lui Voiculescu, în poziție de redactor-șef la Săptămâna Financiară, Radu a plecat în 2012 pe poziția de director general al Giga TV, televiziune ce aparținea cunoscutului om de sport și politică dâmbovițeană, apropiat al Elenei Udrea și al lui Băsescu, Gheorghe “Pinalti” Ștefan.

Dar, cum viața ne surprinde întotdeauna, iată-l astăzi, consilier la cancelaria primului-ministru Victor Viorel Ponta. Adus acolo de cea mai prolifică și fertilă parlamentară: Gabriela Vrânceanu Firea.

După triada Voiculescu-Băsescu-Ponta, Radu Eugen Preda așteaptă cu interes rezultatul alegerilor din noiembrie. Dacă iese Iohannis? Pe ăsta nu l-a bifat pe listă.

Atâta încredere am în jurnaliști când ne spun ei cine e bun și cine e rău, cum n-aveți idee. Mă simt protejat. Voi, nu?

În cazul în care domnul în cauză ar mai conduce vreun ziar, în viitor, câți cititori vor ști că a lucrat pentru Ponta, chiar la cabinetul acestuia? Câți își vor pune încrederea în obiectivitatea lui, în apartenența declarată la valorile dreptei, ale pieței libere? Mulți, foarte mulți.

P.S. Venerabilul Radu Preda ne dezvăluie indirect, într-un comentariu pe Facebook, motivul pentru care lucrează pentru Ponta: dorește să se implice pentru a schimba lucrurile. Chelner! Lâmâie!

rp 1

Comentează aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s