Despre “Miorița știe”

Orice v-aș spune despre mine, despre experiența și cunoștințele mele, ar cădea în derizoriu atât timp cât am ales să nu-mi dezvălui identitatea. Știu că nu este un lucru tocmai de apreciat, în comunitatea bloggerilor, dar vă asigur că am motive bine întemeiate și îmi asum consecințele. Acestea fiind un grad scăzut de notorietate și încredere.

Prin urmare, am să las textele să vorbească despre mine. Doar ele vă pot demonstra cât de bine cunosc această industrie și care sunt intențiile mele.

Până atunci, am să vă spun eu că este un blog care încearcă să trezească spiritul critic în consumatorii care nu știu în totalitate ce stă în spatele unei știri. Un blog despre cum sunt manipulați sau mințiți, despre ce se întâmplă în presa românească și, mai ales, despre ce ar trebui să se întâmple. Este un blog care are ca scop principal aducerea în prim plan a valorilor și principiilor acestei profesii. Pentru că, așa cum spuneam într-un text recent: “Presa este o instituție. La fel de abstractă ca statul. Nu există Tăpălagă sau Gâdea, există doar reguli și principii. Cât timp acestea nu funcționează, cum vreți ca mass-media să vă ajute să căutați și să găsiți binele și adevărul?”

Cât despre jurnaliștii care mă vor urmări și se simt vizați, sunt sigur că voi trezi în ei sentimente destul de puternice. Îi sfătuiesc ca, dincolo de nervii și înjurăturile aruncate din vârful limbii, să încerce să pătrundă în spiritul acestui blog. Îi asigur că beneficiile vor fi mult mai mari decât neajunsurile umorale.

Pentru acei puțini jurnaliști, care nu au renunțat la obiectivitate și continuă să-și trateze cu onestitate profesia și publicul: RESPECT!

Acestea fiind zise, spor la citit!

Comentează aici

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s